27.01.2015 16:12

Din 1 martie, va apărea un nou tip de plăcuțe de înmatriculare pentru automobile. Cum vor arăta (FOTO în articol)

De la 1 martie curent, întreprinderea de stat “Registru” va pune în circulaţie un nou tip de plăcuţe cu numere de înmatriculare pentru automobile. Acestea nu vor mai conține inițialele orașului sau a localității, în schimb vor fi mult mai securizate.

Plăcuțele de tip nou, vor conține trei litere și trei cifre aleatorii, iar imaginea Stemei de Stat se va înlocui cu cea a Drapelului Republicii Moldova. De asemenea, va fi introdus fundal albastru pentru drapelul național al Republicii Moldova.

În plus, plăcuţele noi vor avea elemente de securitate suplimentare, cum ar fi numărul de serie gravat cu laser, un cod cu bare și holograma. De asemenea, va fi modificat şi fontul literelor şi al cifrelor. Au fost excluse inscripţiile discriminatorii, precum şi combinaţiile de litere.

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţionale şi Comunicaţiilor, aceasta măsură este introdusă pentru a reduce numărul fraudelor comise de șoferi intenționat, iar cât privește plăcuțele existente, utilizarea acestora nu va fi restricționată. Deocamdată, nu se știe cât vor costa noile plăcuțe.

Comentarii