20.11.2014 16:42

GATA CU ORELE PARTICULARE CU PLATĂ ÎN ȘCOLI! S-A EMIS UN NOU COD EDUCAȚIONAL

În conformitate cu noul Cod al Educației, începând cu data de 23 noiembrie curent, profesorii nu vor mai putea presta servicii cu plată elevilor cu care interacționează direct în clasă. Faptul a fost confirmat de ministrul Educației în exercițiu, Igor Grosu, în cadrul unui club de presă organizat de Centrul de Investigații Jurnalistice, comunică Politik.md.

Documentul, care intră în vigoare la sfârșitul acestei săptămâni, se referă și la componența Consiliului de Administrație. În cadrul acestuia se preconizează majorarea ponderii părinților, în timp ce managerii de liceu vor fi desemnați, în bază de concurs, de consiliile raionale sau minicipale și nu de minister, așa cum se întâmpla până acum.


Totodată, nu toate prevederile Codului Educației vor intra în vigoare în acest an. Potrivit aceleiași surse, utilizarea descriptorilor în învățământul primar va fi posibilă doar începând cu 2015, iar finanțarea pachetului standard de servicii, va începe abia după ce acesta va fi aprobat.
Amintim că noul Cod al Educației a fost promulgat de președintele, Nicolae Timofti, la data de 3 octombrie curent. Acesta vine să înlocuiască Legea învățământului adoptată în anul 1995.

Comentarii