14.11.2014 16:52

ÎN CENTRUL CAPITALEI AR PUTEA FI CONSTRUIT UN HOTEL VIP

În Grădina Publică Ștefan cel Mare din Chișinău ar putea fi construit un hotel VIP. Intenția a fost anunțată de o companie privată, iar clădirea ar urma să fie înălțată pe locul fostei cafenele Guguță.

Chiar dacă clădirea părăsită a cafenelei Guguță este amplasată în imediata apropiere cu Grădina Publică, investitorul susține că este un teren privat și consideră că nu ar trebui să intervină careva probleme odată cu construirea obiectivului.

Deocamdată, investitorul nu a dat detalii despre viitoarea construcție și nici nu a vrut să spună care este volumul investițiilor pe care urmează să le facă. Se cunoaște doar că viitorul hotel ar avea 1200 metri pătrați și ar include parcări subterane etajate. Primele trei etaje vor fi rezervate spațiilor comerciale și restaurantelor. La etajele superioare vor fi amplasate săli de conferințe și camere individuale. Investitorul susține că hotelul respectiv va fi diferit decât cele existente în capitală. Deocamdată, proiectul de construire a hoteluui VIP este prezentat pentru discuții publice, iar părerile consilierilor municipali sunt diferite. Majoritatea dintre aceștia consideră că proiectul trebuie să se înscrie în peisajul alăturat.

Planul de construcție a hoteluui VIP urmează să fie prezentat spre aprobare consilierilor municipali.

Comentarii