27.11.2014 16:36

JURNALIȘTII MOLDOVENI, ÎN VIZITĂ LA CAMERA DE COMERȚ AMERICANĂ DE ZIUA RECUNOȘTINȚEI

Astăzi Camera de Comerț Americană (AmCham Moldova) a invitat reprezentanții mass-media la prânzul tradițional prilejuit de Ziua Recunoștinței (Thanksgiving Day). Membrii Consiliului Director al AmCham Moldova au inițiat o discuție cu jurnalițtii despre realizari, proiecte de viitor și impedimentele pe care le întâmpină investitorii străini în activitatea lor în Moldova.

AmCham Moldova întruneşte în rândurile sale circa 103 membri, reprezentând un spectru divers al afacerilor, de la investitori străini mari, până la mici companii producătoare de bunuri şi prestatoare de servicii, care operează pe teritoriul Moldovei, precum şi diverse companii moldoveneşti care urmăresc stabilirea relaţiilor comerciale cu Statele Unite ale Americii.

AmCham reunește sub egida sa nu doar companii cu capital american, dar și companii cu capital din alte jurisdicții cum este Germania, Franța, Spania, Turcia - companii mari, dar și companii relativ mici, care își unesc eforturile pentru a conlucra la crearea unui cadru de reglementare pentru activitatea de business cat mai prielnic investițiilor. În același timp, investitorii străini au păreri împărțite despre climatul de afaceri din RM la momentul de față.

Fiind membru al reţelei internaţionale de 112 Camere de Comerţ Americane din 99 de ţări ale lumii, AmCham Moldova uneşte întreprinderile şi liderii de afaceri pentru a împărtăşi un scop comun de a aduce mai aproape spiritul întreprinzător şi culturile Moldovei şi a Statelor Unite ale Americii, cât și a altor state, care vin să facă investiții la noi în țară.

Comentarii