02.12.2014 13:00

MOLDOVENII ALEG TOT MAI DES TRAFICUL INTERNET MOBIL

Moldovenii utilizează tot mai mult telefonul mobil pentru a accesa internetul. În primele nouă luni ale anului, traficul generat de abonații celor trei companii de telefonie mobilă a crescut cu aproape 30% față de aceeași perioadă a anului trecut, se arată în comunicatul ANRCTI.

Datele statistice publicate de ANRCTI arată că în nouă luni ale anului curent, pe piaţa serviciilor de acces la Internet mobil dedicat a continuat creşterea dinamică a numărului de abonaţi, a traficului de date şi a veniturilor obținute din vânzarea serviciilor respective. Astfel numărul abonaților la serviciile de acces dedicat la Internet mobil a sporit cu 10% şi a depăşit cifra de 285,5 mii, traficul de date - cu 29,9% şi a totalizat 19,07 mil.

GB, iar volumul de vânzări al acestor servicii a crescut cu +14,9% şi a însumat 218,5 mil. lei. În această perioadă, toţi furnizori de reţele de comunicaţii mobile au înregistrat creşteri ale veniturilor provenite din vânzarea serviciilor de acces dedicat la Internet mobil.

Vânzările Moldtelecom au crescut cu 31,1% şi au alcătuit 58,8 mil. lei, ale Moldcell – cu 19,9% şi au însumat 76,8 mil. lei şi cele ale Orange Moldova – cu doar 1,9% şi au constituit 82,9 mil. lei.

Conform estimărilor ANRCETI, la 1 octombrie 2014, cei trei furnizori de servicii de acces dedicat la Internet mobil deţineau, în funcţie de cifra de afaceri, următoarele cote de piaţă: Orange Moldova – aproape 38 %, Moldcell –puțin peste 35% şi Moldtelecom – circa 27%.

Comentarii