02.02.2015 15:20

Ne așteptăm la o evoluție în domeniul CULTURII. 62 de proiecte vor beneficia de suport financiar

Ministerul Culturii și-a desemnat astăzi câștigătorii proiectelor de finanțare din bugetul de stat. Astfel, din cele 111 de dosare depuse, 62 de proiecte culturale vor fi implementate cu suportul financiar al Ministerului Culturii. Bugetul total al acestor proiecte se cifrează la două milioane de lei. O treime din proiectele câștigătoare nu au fost finanțate niciodată din bugetul de stat.

Proiectele culturale finanțate de stat sunt clasificate în 8 categorii: Artă populară și muzeografie, Arte vizuale, Cinematografie, Cultura comunitară, Literatură, Muzică, Patrimoniu cultural și Teatru.
Cea mai mare finanțare a fost oferită pentru domeniul muzicii, unde au fost cele mai multe proiecte și unde se includ festivaluri muzicale. Cinematografia a primit în acest an finanțare de 195 mii lei, iar cele mai mici finanțări au primit domeniile cu cele mai poține dosare depuse. Astfel, arta populară - 90 mii lei și patrimoniul cultural - 145 mii lei.
După cum se menționează în Regulamentul cu privire la modul de finanţare din bugetul de stat a proiectelor culturale, asociațiile obștești care nu vor implementa la timp proiectele, vor fi nevoite să restituie banii Ministerului Culturii.
La Concursul proiectelor culturale ediția 2015 au fost depuse 111 de dosare, în comparație cu 134, în 2014.

Comentarii