28.01.2015 09:20

O expoziție turistică INTERNAȚIONALĂ se desfășoară la MADRID

Cea de-a 35-a ediție a Târgului Internațional de Turism, ”Feria Internacional de TURismo”, își deschide astăzi ușile, la Madrid, cu o inaugurare oficială, prezidată de regii Spaniei și va rămâne deschis până duminică, 1 februarie, informează EFE.

Sectorul turismului a crescut în Spania și în lume, o conjunctură pozitivă care se reflectă în cifrele târgului la care participă anul acesta mai multe companii decât anul trecut - 9.107. Târgul are o suprafață de 56.233 de metri pătrați.
Anul acesta sunt prezente două componente noi, precum turismul de cumpărături și de sănătate, două domenii cu mari oportunități de dezvoltare. În cadrul târgului, 15 agenții își vor expune oferta turistică privind sănătatea, un domeniu care așteaptă încasări de până la 300 de milioane de euro în anul 2015, sumă care se așteaptă să crească la 600 de milioane de euro în următorii patru ani. Pentru turismul de cumpărături, care implică anual sume de 13,5 miliarde de euro, vor prezenta propuneri 24 de agenții.
Primele trei zile ale târgului sunt rezervate profesioniștilor din sector, iar ultimele două care coincid cu weekendul vor fi destinate, ca în fiecare an, marelui public.
La expoziția din acest an sunt așteptați circa 200.000 de vizitatori din întreaga lume.

Comentarii