16.01.2015 08:52

Oraşul unde nu există internet şi unde telefoanele sunt interzise prin lege

Există în lume un oraş unde locuitorii nu se pot bucura de tehnologie, nu există internet, iar telefoanele mobile sunt interzise.

Oraşelul Green Bank din Virginia de Vest, SUA, este unul dintre locurile de pe Pâmânt unde tehnologia nu poate fi folosită. Telefoanele mobile sunt interzise, internet nu există, iar calculatoarele sunt obiecte de decor.

Pe măsură ce te apropii cu maşina de acest oraş, posturile radio îşi pierd din intensitate, iar liniuţele de semnal de la telefonul mobil scad una câte una până când vei fi deconectat de la reţea. Acest lucru se întâmplă deoarece în Green Bank, oraşel cu doar 143 de locuitori, se află unul dintre telescoapele operate de National Radio Astronomy Observatory (NRAO), fiind totodată cel mai mare telescop din lume cu acţionare completă, adică se rotește în toate direcțiile, informează Capital.ro.

Cu acest telescop a fost descoperită, anul trecut, o stea din categoria piticelor albe, aflată la o distanţă de 900 ani-lumină în constelaţia Vărsătorului. Aceasta are o mărime apropiată de cea a Terrei şi este alcătuită în întregime dintr-un diamant uriaş.

Comentarii