23.11.2016 10:35

Rectorul ASEM a comentat erorile din sistemul educațional

Rectorul Academiei de Studii Economice a Republicii Moldova, Grigore Belostecinic, este de părere că unele decizii luate de Ministerul Educației pe când acesta a fost condus de Maia Sandu sunt neargumentate și populiste.

Mai mult, acesta susține că actuala conducere a ministerului este nevoită să culeagă roadele acestor reforme care nu au adus îmbunătățiri ci, mai degrabă, invers. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ședințe de lucru a ME.

„Strategia Educație 2020, Codul Educației, după câte cunoaștem, au fost aprobate în 2013, în 2014 au intrat în vigoare. Și, spre regret, atunci se vorbea mai mult cu cuvinte frumoase gen: transparență, relevanță și performanță, și mai puțin cu abordări concrete care să ducă la îmbunătățirea situației în domeniul educației și au pus, într-un fel, într-o dificultate actuala conducere a ministerului care trebuie să culeagă roadele unor decizii neargumentate și populiste care au fost cândva aprobate de către Ministerul Educației”, a declarat rectorul ASEM.

Acesta de asemenea susține că o dovadă în plus a faptului că deciziile fostei conduceri a Ministerului Educației nu au dus la o îmbunătățire a situației din domeniu sunt indicatorii de performanță în descreștere, raportate de către mai multe ONG-uri.

„Din câte cunosc eu, o mulțime de indicatori de performanță în domeniul educației expuse de către organizațiile non-guvernamentale în ultimul timp cam sunt în descreștere, în ultimii ani, ceea ce demonstrează probabil că unele decizii nu au fost abordate corect”, a subliniat Belostecinic.

SURSA

Comentarii