25.11.2014 16:17

SOLDĂNEȘTIUL ARE UN SERVICIU MODERN DE COLECTARE A DEȘEURILOR

La Şoldăneşti a fost lansat un serviciu modern de colectare și separată a deşeurilor. Acum, cei peste 45 de mii de locuitori din localitățile, raioanelor Şoldăneşti şi Rezina vor avea posibilitatea să colecteze deşeurile pe categorii şi să le plaseze în containere speciale pentru hârtie, sticlă, metal-plastic-tetrapak şi deşeuri reziduale.

La evenimentul de lansare a serviciului de colectare și separare a deșeurilor a fost prezent și Premierul Iurie Leancă, care a subliniat că astfel de proiecte contribuie la modernizarea și dezvoltarea durabilă a țării noastre.

Avem susținerea prietenilor noștri din Germania. Viața noastră și așa este plină de probleme, dar mai ales când vezi așa ceva.”

Costul lunar al serviciului este de 8 lei de persoană pentru locuitorii de la sate şi 10 lei - pentru locuitorii de la oraşe, iar pentru instituţiile publice şi agenţii economici seviciul va costa 150 lei/lună, pentru un metru cub de deşeuri.

Colectarea deșeurilor va fi efectuată de către autospeciale de 3 ori pe săptămână la oraş şi o dată pe săptămână în sate. Potrivit primarului orașului Șoldănești, Alexandru Tinică, în cadrul proiectului până acum a fost procurată toată tehnica necesară acestui serviciu.

Avem procurate tehnica pentru colectarea și depozitarea deseurilor care va gestiona în viitor acest serviciu

Serviciul de colectare separată a deşeurilor a fost creat în cadrul proiectului-pilot „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, susţinut de Guvernul Germaniei prin intermediul Agenţiei sale de Cooperare Internaţională.

Bugetul total este de 2,2 milioane de euro, contribuţie din partea Executivului Germaniei şi alte 10 mii 750 de euro din partea Consiliului Raional Şoldăneşti.

Comentarii