17.11.2014 16:57

SUNTEM INTERESANȚI PENTRU CĂ AVEM VIN INTERESANT! "NEGRU DE PURCARI" NE DUCE FAIMA ÎN LUME

Grație brandului ”Negru de Purcari”, Republica Moldova a fost inclusă în top patru cele mai interesante zone vinicole de pe glob, transmite Agora.md. Clasamentul a fost efectuat de Travel and Leisure, cel mai influent portal de călătorii din SUA și întreaga lume.

Cei de la agenția americană de turism au rămas surprinși de vinurile moldovenești intense, fabricate atât din soiuri clasice, cât și din struguri autohtoni. Totuși, în viziunea oenologului de la Travel and Leisure, cel mai potrivit vin care ar promova țara noastră ca destinație turistică este Negru de Purcari din 2008. Acesta este un brand notoriu și reprezintă un coupaj din Cabernet Sauvignon și struguri regionali.

Oenologul american, Bruce Schoenfeld, l-a caracterizat drept un vin exotic și sofisticat, care s-ar putea compara cu un vin scump din Napa. Negru de Purcari a fost unicul vin din URSS, exportat la Casa Regală din Marea Britanie, fiind declarat favoritul reginei Elisabeth a II-a. Alături de țara noastră în clasament se află Michigan (SUA), Swartland (Africa de Sud) și Tasmania (Australia). Travel and Leisure este considerat cel mai influent brand de călătorii din lume. Prin activitatea sa acesta stabilește destinații de top, scrie despre cultură, mâncare și lifestyle, având circa 4,8 milioane de cititori unici pe an.

Comentarii