21.11.2014 16:35

VALERIU PLEȘCA OFERĂ UN MILION DE LEI PENTRU O INIȚIATIVĂ NOBILĂ

Suntem în plină campanie electorală. Promisiuni, concerte, donații, sume fabuloase, cheltuite pentru publicitate și PR. Candidatul independent Valeriu Pleșca a renunțat la cheltuielile pentru promovare, distracții și alte show-uri politice și a are o altfel de abordare electorală. Politicianul oferă 1 milion de lei pentru un proiect social. Care anume, decid chiar alegătorii.

Inițiativa este una simplă, oamenii au posibilitatea de a propune idei și proiecte sociale pentru cetățeni, pentru societate, pentru oraș, pentru țară, care ar putea fi realizate cu ajutorul milionului de lei, oferit de candidatul independent, Valeriu Pleșca.

Ideile pot fi sugerate prin comentarii atât pe pagina oficială de Facebook a candidatului, cât și pe site-ul său valeriuplesca.md. Într-un final, inițiativa care va acumula cele mai multe voturi, va fi finanțată.

Prin acest proiect, candidatul independent Valeriu Pleșca a decis să realizeze o cauză concretă, cu adevărat nobilă și necesară societății, în loc să cheltuie bani pe reclame și să se lanseze în promisiuni electorale populiste, cum se întâmplă adesea în politică.

Imediat cum a fost lansată această ideie pe pagina oficială de Facebook, a lui Valeriu Pleșca, au început să apară și primele sugestii. Astfel, oamenii au propus mai multe idei, precum:
- Inaugurarea unui monument - simbol al orașului Chișinău,
- reparația stațiilor din transportul public;
- construcția unui azil pentru animalele fără adăpost
- reperarea sistemului de încălzire a unui spital din Chișinău;
- crearea parcului IT la una dintre instituțiile de învățământ superior.

Cetățenii au posibilitatea să propună și alte obiective, care, în opinia lor trebuie finanțate, astfel, încât banii, un milion de lei, să fie folosiți în scopuri nobile ca adevărați gospodari responsabili.
Votingul se va încheia la 28 noiembrie, când se va anunța proiectul care va fi finanțat.

Comentarii