14.06.2016 06:34

Euro 2016: Italia își confirmă statutul de favorită

Italia a învins Belgia cu scorul de 2:0 în meciul central al grupei „E”, devinind principala candidată la cîștigarea grupei, notează NOI.md.

În primele 30 de minute echipele mai mult s-au tatonat reciproc, belgienii avînd posesia balonului. În minutul 32, Bonucci l-a găsit cu o pasă ideală de la circa 40 de metri pe Giaccherini, care l-a executat pe Courtois cu o lovitură plasată la colțul lung. Prima ocazie de gol belgienii au creat-o abia în minutul 55, însă Lukaku nu l-a putut învinge pe veteranul Buffon.

Repriza secunda a fost mult mai alertă, belgienii forțînd egalarea, însă italienii au făcut ceea ce știu ei mai bine – s-au apărat foarte exact și au contraatacat periculos. Pe final de meci, italienii i-au surpsins pe belgieni pe contraatac și Graziano Pelle a marcat al doilea gol. Italia a învins meritat și a preluat conducerea grupei „E” cu 3 puncte.

Locurile 2 și 3 sînt împărțite de Suedia și Irlanda, care tot astăzi au jucat la egalitate, scor 1:1. Favorita pe hîrtie, Belgia, deocamdată, nu are puncte la activ. Următorul meci Italia îl va juca vineri, 17 iunie, contra Suediei (ora 16.00), iar Belgia va juca pe 18 iunie cu Irlanda (ora 16.00). Tag: Euro-2016, Italia, Belgia


Comentarii