20.05.2014 14:17

Grav accident feroviar în Rusia cu implicarea trenului de pasageri Moscova – Chișinău

Un tren de pasageri care efectua cursa Moscova – Chișinău s-a ciocnit în această dimineață cu un tren marfar, în apropiere de capitala Rusiei în raionul Naro Fominsk, în jurul orei 12:38 (ora Moscovei). Potrivit presei ruse, în urma coliziunii, cinci persoane au decedat, iar 30 au fost rănite.

În același timp, viceministrul Transporturilor, Vladimir Cebotari, a menționat că este vorba despre nouă morți și 15 răniți. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale anunță că cele 15 persoane rănite, printre care și un minor, au fost internate în spital.Presa rusa a făcut publică lista persoanelor rănite. Printre aceștia se numără și cetățeni moldoveni.

Pe moment se invoca mai multe versiuni referitor la cauzele din care s-a produs accidentul. RIA-Novosti scrie că accidentul s-a produs după ce un marfar a deraiat într-o curbă şi a lovit vagoanele trenului de pasageri. In acelasi timp surse din cadrul companiei ruse de căi ferate a afirmat că accidentul feroviar produs marţi în apropiere de Moscova ar putut fi provocat de o defecţiune la sistemul de frânare al marfarului, relatează Interfax.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a dispus astăzi, în regim de urgență, crearea unei celule de intervenție rapidă în cadrul instituției. Această măsură are scopul sa gestioneze în timp real și eficient efectele tragicului accident petrecut pe ruta feroviară Moscova-Chișinău. Un grup de lucru special de la Calea Ferată a Moldova a fost delegat de urgență la Moscova, unde în comun cu autoritățile ruse va coordona acțiunile ce țin de acordarea ajutorului medical necesar pasagerilor răniți și repatrierea persoanelor decedate. Membrii celulii anticriză vor ajunge în această seară la Moscova.

Listele persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului vor fi publicate în cel mai apropiat timp pe pagina web a CFM . De asemenea, CFM a instituit o linie telefonică verde la care rudele pasagerilor cursei nr.342 sunt rugate să apeleze pentru mai multe informații.

Comentarii