06.06.2016 11:33

Primăria a anunțat versiunea de bază a incendiului de la Piața Centrală

Specialiștii Laboratorului Experimental Antiincendiar al Departamentului Situații Excepționale (DSE) au ajuns la concluzia că drept cauză a incendiului care a avut loc la Piața Centrală pe 25 mai a servit un scurtcircuit.

Această informație a fost confirmată în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău din 6 iunie de către șeful Direcției municipale situații excepționale, Vitalie Grabovschi. El a menționat că versiunea privind scurtcircuitul a fost considerată inițial drept una de bază, iar investigațiile efectuate de specialiștii Laboratorului DSE au confirmat-o.

În opinia funcționarului, scurtcircuitul în incinta centrului comercial din strada Mitropolit Varlaam, unde a avut loc incendiul, s-a produs deoarece proprietarii au ignorat recomandările inspectorilor de securitate. „Noi le-am recomandat să schimbe sistemul de semnalizare și cablurile electrice. Cu regret, proprietarii au schimbat doar sistemul de semnalizare, fără a schimba cablurile electrice”, a spus Grabovshi.

Incendiul de la Piața Centrală a izbucnit în seara de 25 de mai. Suprafața afectată de incendiu a constituit 1200 de metri pătrați. Flăcările au distrus magazinul de materiale de construcții și o hală de tehnică de uz casnic. La localizarea incendiului au participat 100 de pompieri și 60 de salvatori. La locul incidentului s-au deplasat 15 autospeciale. Incendiul a fost stins în mai puțin de o oră. În timpul incendiului, în clădire nu era nimeni.



SURSA

Comentarii